PENTUINFO

Meillä pennut syntyvät asuintalossamme sisällä olohuoneessa, jossa pentukehikko on. Itse nukun koko pentuajan olohuoneen divaanisohvalla, koska emon tarvitsee välillä päästä yölläkin ulos tarpeilleen. 

Olohuoneen pentukehikossa pennut viettävät ajan ainakin n. 4 vkon ikään asti jonka jälkeen ne siirretään tutkimaan uutta maailmaan keittiöön, jossa ne viettävät loppuajan ennen luovutusta. Toki pääsevät tutustumaan tuvan puolelle ja eteiseenkin asti. Pentuja myös ulkoilutetaan mahdollisuuksien mukaan hihnassa yksi kerrallaan. Minulla ei ole erikseen pentutarhaa ulkona johon pennut voisin laittaa. 

Meillä kaikki pennut syntyvät minun luona, tätä nykyä myös sijoituskoirien pennut.  

Luovutusikä pennuilla on 7vko (Alaskanmalamuutti) ja 8vkoa (Volpino Italiano). Mikäli ostaja ei pääse hakemaan luovutuspäivänä esim. viikolla, voidaan luovutus sopia myöhemmäksi ajankohdaksi. 

Minulla ei ole varsinaista varauslistaa, otan nimiä ylös ja kun tapaan pennun ostajaehdokkaat niin silloin alan miettimään tarkemmin kenelle pennun myyn ja kenelle en. Vasta kun pennut ovat 4 vkon niin päätän kuka saa pennun - tällöin ilmoitan ostajille ketkä saavat pennun jos ovat vielä halukkaita ostamaan tai eivät ole ehtineet hankkia muualta pentua. 

Pennut sirutetaan, parvo-rokotetaan ja eläinlääkäri tarkastaa ne 6 vkon iässä. Sen jälkeen ne rekisteröidään Suomen Kennelliittoon. Eläinlääkärin tarkistuksesta saa jokainen pentu kopion mukaansa.

Pennut saavat pentupaketin sekä hoito- ja ruokintaohjeet mukaan, toisinaan voin myös postittaa hoito- ja  ruokintaohjeet etukäteen niin saa kotona rauhassa tutustua. 


Ostajalle

- ole tarkka millaisista oloista pennun ostat ja tarkista että pennut nimenomaan ovat syntyneet kasvattajan kotona eikä jonkun kaverin tai sukulaisen

- ota alkuun selvää rodusta, mm. rotumääritelmä ja mitä rotu yleensä vaatii (netistä löytyy kaikista koiraroduista paljon tietoa)

- ole yhteydessä kasvattajiin ja kysele kenelle on pentuja tulossa ja milloin, vanhempien terveystiedot on hyvä kysellä ja onko mahdollisesti molemmat vanhemmat nähtävillä 

- kasvattajan luona voi vierailla jo ennen pentujen syntymää tai ennen astutustakin